Upptäck nyttiga tips och råd om möbler

Bäddsoffa - fakta och tips

Bäddsoffor är praktiska och utgör en del av s.k. compact living. Det finns många varianter av bäddsoffor. En del är t.ex. utrustade med divan och schäslong.

En bäddsoffa är en praktisk möbel för gästrummet; men det går även att använda den som säng på natten och soffa på dagen. Bäddsoffor är särskilt praktiska möbler för dig som bor ensam i en mindre lägenhet eller i ett korridorrum.

Bäddsoffor från IKEA

IKEA erbjuder ett antal prisvärda bäddsoffor i sitt sortiment. Följande IKEA-soffor är särskilt populära:

  • Ektorp bäddsoffa – smart bäddsoffa som viks ut till en dubbelsäng. Förvaringsmöjligheter i ryggstödet. Pris: från ca 8000 kr.
  • Beddinge bäddsoffa – billig bäddsoffa jämfört med Ektorp. Finns i många olika utföranden och modeller. Pris: från ca 500 kr och uppåt.

Bäddsoffa – divan eller utan divan?

Liksom övriga soffor förekommer även bäddsoffor med divan. Divan är en längre soffa utan ryggstöd, som även finns på bäddsoffor. Bäddsoffor med divan är vanligtvis ganska dyra. Det finns även en sorts bäddsoffa med schäslong; en vilsoffa med stöd för armen. Bäddsoffor måste vanligtvis utrustas med en bäddmadrass för att de ska upplevas som bekväma. Välj därför en bekväm madrass till din bäddsoffa.