Upptäck nyttiga tips och råd om möbler

Begagnade möbler - fakta och tips

Många människor köper begagnade möbler för att pressa ner inköpspriset. Men en stor del av konsumenterna är också beredda att betala mycket för begagnade möbler – eller vintagemöbler som det då heter.

Billiga begagnade möbler kan köpas hos Myrorna, Erikshjälpen, på Blocket eller Tradera. Det går även bra att köpa restpartier hos företag som säljer ut begagnade möbler, ofta kontorsmöbler.

Begagnade designmöbler

Alla köper inte möbler begagnade enbart av privatekonomiska skäl. Att köpa vintage handlar snarare om kvalitet. En förutsättning för att möblerna ska hålla kvalitet är att en välkänd och etablerad designer står bakom dem. Likaså är det självklart att den begagnade designmöbeln för övrigt är i bra skick.

Antikrundan driver upp vintage

Antikrundan har bl.a. bidragit till att vintage blivit populärt, men tack vare programmet har kunderna också blivit mera medvetna om vad exakt de är ute efter. Just nu efterfrågar många kunder modernistiska möbler från tidigt 1900-tal. Funktionalistiska formspråk – bl.a. hyllor med ben – efterfrågas också av en bred kundkrets. Vintage har således blivit ett uttryck för kvalitet, känsla och form utöver vad som kan erbjudas i vanliga butiker. Begagnade möbler vars status överträffar nya designmöbler, med andra ord.