Upptäck nyttiga tips och råd om möbler

Utemöbler - fakta och tips

Utemöbler ska tåla regn, UV-strålning vind och hagel. Av denna anledning bör kvaliteten – inte priset - vara avgörande vid köp. Billiga utemöbler håller sällan måttet.

Utemöbler made in China? Knappast något att ha, tycker väl de flesta. Billiga utemöbler håller sällan måttet just med hänvisning till produktionslandet. Utemöbler ska också vara enkla att underhålla. Utemöbler i plast, aluminium eller sten brukar förespråkas om de kommer att stå under bar himmel. Trämöbler är däremot bra alternativ på täckta verandor, balkonger och altaner.

Billiga utemöbler

Jysk har ett bra utbud av riktigt billiga utemöbler. Butikens utbud av trädgårdsmöbler omfattar både plastmöbler, metallmöbler och trämöbler. Vita utemöbler av plast säljs mycket förmånligt – en klassisk, vit plaststol kan t.ex. köpas för 50 SEK. Fördelen med plastmöbler är att de kan rengöras direkt med trädgårdsslangen. Även om vissa utemöbler kombineras med dynor är rengöringsprocessen mycket kort och behändig.

Bygga utemöbel själv

Den som inte nöjer sig med att köpa utemöbler billigt på t.ex. Jysk gör klokt i att bygga utemöbler själv. Virke är billigt och trämöbler som byggs själv blir robusta och håller oftast måttet. Utemöbler kan också byggas av gjutjärn och rotting, men då måste du vara påläst och tålmodig. Att bygga utemöbler själv är populärt – soffa, bord och pallar kan med fördel byggas av virke från lämplig grossist. Du som inte orkar bygga själv kan naturligtvis satsa på begagnade utemöbler – ta en titt på Blocket till att börja med.

Populära möbelaffärer

Vi svenskar föredrar att köpa utemöbler från följande tillverkare/märke:

  • Grythyttan Utemöbler
  • Hultarps Utemöbler
  • Hillerstorp Utemöbler
  • Jutlandia Utemöbler