Upptäck nyttiga tips och råd om möbler

Hallmöbler - fakta och tips

Hallmöbler måste naturligtvis väljas utifrån förutsättningar. Du som är trångbodd måste utnyttja hallen till förvaring, medan du som har rymd i hallen kan satsa på välkomnande hallmöbler med design.

Praktiska hallmöbler kan – med lite planering – vara lösningen för dig som saknar förvaringsutrymmen i en liten lägenhet. Hallen är dessutom första intrycket för besökaren. Du som bor trångt kan t.ex. förse tamburen med en stor spegel för att den ska ge ett större intryck.

Välj hallmöbel utifrån förutsättningar

Du som är trångbodd kan med fördel köpa praktiska hallmöbler som erbjuder förvaring från golv till tak. På så sätt utnyttjar du hela väggytan effektivt. Du som däremot har en suterrängvilla eller annan hustyp med stor, inbjudande hall kan däremot satsa på hallmöbler med design. Tänk på att sådana möbler inte får förlora sin funktionalitet, vilket lätt händer om designen är alltför påfallande. Vad ska man då – helt konkret – välja för hallmöbler? Vi svenskar föredrar ofta följande:

  • Hallmöbler i ek
  • Vita hallmöbler
  • Rocky hallmöbler
  • Snygga hallmöbler från t.ex. Mio
  • Billiga hallmöbler från IKEA

Kombinera gärna hallmöbler som bänk och skohylla för att spara plats. Andra smarta lösningar är en garderobsvägg och en spegelvägg (särskilt i avlånga hallar).