Upptäck nyttiga tips och råd om möbler

Möbler online - fakta och tips

Att köpa möbler online är populärt – och riskabelt. Du som ska köpa billiga möbler på nätet – typ IKEA – kan ta det lugnt. Värre är det däremot om du letar design möbler online.

Vilka möbler ska man köpa på nätet och vilka bör köpas i vanlig butik? I regel gäller att du bör vara extra aktsam vid köp av designmöbler och antika möbler online, särskilt på Blocket och auktionssajter som tradera och Ebay.

Billiga möbler online – kan vara bluff

På Tradera figurerade för något år sedan en säljare med nicknamnet Braveheart4u. Av allt att döma dolde sig en utländsk bluffliga bakom pseudonymen; med största sannolikhet hade ligan riktat in sig mot att sälja piratkopior på designmöbler från Le Corbusier och Ludwig Mies van der Rohe. Personerna bakom nämnda signatur är fortfarande på fri fot, trots att de lyckats förse svenska konsumenter med bortåt hundra falska kopior på designmöbler.

Blocket myllrar av falska kopior

Även Blocket lockar till sig blufförsäljare som vill tjäna en slant på kunder som köper designmöbler i god tro. Här är det svårare att veta om varorna faktiskt är äkta, eftersom ligorna använder till synes pålitliga privatpersoner som bulvaner vid försäljning. Av denna anledning bör du som konsument vara noga med att begära dokumentation. Helst bör du köpa denna typ av möbler i någon etablerad vintagebutik.

Att köpa en begagnad Billy bokhylla - eller Ektorp soffa - på Blocket innebär däremot ingen större risk för dig som kund. Se bara till att skicket på möbeln håller måttet.