Upptäck nyttiga tips och råd om möbler

Ekeby möbler - fakta och tips

Ekeby möbler är ett populärt möbelvaruhus som drar till sig kunder från hela Sverige. Numera är det möjligt att handla möbler via företagets hemsida på internet. Företaget existerar sedan 1980.

Ekeby möbler har satt den skånska bruksorten Ekeby utanför Helsingborg på kartan. Företaget har sin möbelbutik i Ekeby; butiken är stor – en utställningsyta på 10.000 kvadratmeter och säljer förutom möbler även:

  • Trädgårdsmöbler
  • Homestyling
  • Mat i butikens restaurang (dagens rätt och salladsbuffé)

Ekeby möbler – utbud

Ekeby möbler hr en något bättre detlajkvalitet än IKEA och möblerna präglas av en klassiskt enkel skandinavisk stil. Möbelutbudet kan i sin helhet ses på företagets hemsida (ekebymobel.com, inte ekebymöbler se) där katalogen finns för nedladdning. Ekeby möbler erbjuder sedan 2010 möjlighet att handla möbler online via hemsidan. Däremot har företaget inte expanderat med fler butiker än den ursprungliga i Ekeby. Företaget firade 30-års jubileum år 2010.

I utbudet ingår såväl möbler från andra tillverkare som möbler från företagets eget sortiment. I de flesta fall är möblerna tillverkare i Sverige, vilket motiverar att pris och kvalitet är högre än motsvarande produkter från t.ex. IKEA.