Upptäck nyttiga tips och råd om möbler

Billiga möbler - fakta och tips

Billiga möbler kan köpas såväl nya som begagnade. Du som vill fynda möbler online bör begränsa dig till billiga möbler – undvik alltid att köpa märkesmöbler på nätet.

Det finns många sätt att komma över billiga möbelpartier; loppmarknader, Myrorna, Erikshjälpen och andra butiker som säljer begagnade möbler brukar framhållas i första hand. Den som föredrar nya möbler kan göra fynd på IKEA, men det allra billigaste sättet är nog att köpa billiga möbler via outlet. På så sätt slipper du Ikeas budgetmöbler och kan istället köpa billiga design möbler av kända tillverkare. Den som passerar Borås kan förslagsvis besöka Haléns outletbutik; här kan du fynda alltifrån soffor till köksmöbler.

Billiga möbler på nätet

Billiga möbler online är relativt säkra att köpa – värre är det däremot med dyra designmöbler. Nätet vimlar av förfalskade exemplar av märkesmöbler som naturligtvis marknadsförs som äkta. Dock finns det andra sätt att komma över billiga möbler. Undersök alltid följande innan köp:

  • Kanske kan du tillverka en hylla eller ett tidningsställ själv? Att tillverka själv är vanligtvis billigare än att köpa.
  • Har du - eller någon kompis - snygga möbler i något källarförråd eller på vinden? Kan man uppnå ett snyggt resultat genom att måla dem?
  • Begagnade möbler kan vara prisvärda. På Gula Sidorna finns en förteckning över landets loppmarknader.
  • Lägg ett försiktigt bud på någon nätauktion. Men undvik att lägga bud på designmöbler, som kan vara förfalskade. Kanske blir det just ditt bud som vinner auktionen?

Det kan inte nog betonas att man ska vara försiktig vid köp av möbler online, särskilt dyrare möbler via sidor som Tradera och Blocket. Billiga designmöbler är riskabla att köpa på nätet – just med hänvisning till priset.