Upptäck nyttiga tips och råd om möbler

Indiska möbler - fakta och tips

Många väljer att inreda sina hem uteslutande med indiska möbler. Andra väljer att kombinera enstaka indiska möbler med ljus skandinavisk inredning. Indisk inredning är hur som helst populär i Sverige.

Indiska möbler är trendiga. De utgör på sätt och vis en kontrast mot den annars så propra, stilrena och stundom tråkiga minimalistiska inredningsstilen. Mörkt trä och mönster med hinduiska och buddistiska motiv, istället för raka linjer, dominerar.

Kaiser indiska möbler

Företaget Kaiser möbler i Uppsala har ett långt förflutet som importör av indiska kvalitetsmöbler. Företaget säljer indiska möbler tillverkade i sesamträ, med typiska mönster och inristningar. Soffbord, skåp, hyllor och matbord ingår för övrigt i sortimentet. Företaget säljer även sängar med indisk design; kolla dock upp att sängarna är måttanpassade för svenska bäddmadrasser. Annars kan du tvingas specialbeställa madrasser, vilket garanterat blir en dyr historia.

Indiska möbler online

Undvik impulsköp av indiska möbler på nätet, särskilt dyrare exemplar. Besök istället etablerade butikskedjor för att inte bli lurad. Följande kedjor brukar upplevas som säkra:

  • Indiska – butikskedja med butiker i de flesta större städer
  • Möbelgrossen i Göteborg
  • Ulfåsa möbler i Båstad

Andra etablerade möbelkedjor kan också ha enstaka indiska möbler i sitt möbelsortiment – ofta till mycket attraktiva priser. En sökning på nätet kan löna sig.