Upptäck nyttiga tips och råd om möbler

Skrivbord - fakta och tips

Skrivbord kan användas för hem och kontor. Det finns inga särskilda kontorsskrivbord, utan alla typer av skrivbord kan med fördel användas på kontoret.

Trånga utrymmen kräver multifunktionella skrivbord. Ett sådant skrivbord ska erbjuda plats för datorn, liksom arbetsyta för pappersarbete. I valet av skrivbord bör du främst tänka på att:

  • Bordet har rätt arbetshöjd. Om bordet ska användas av olika personer är det klokt att satsa på höjbara skrivbord.
  • Skrivbordet måste erbjuda avlastningsmöjligheter – ett alltför litet skrivbord är därför opraktiskt för dig som använder det dagligen till olika typer av kontorsarbete. Ett skrivbord med lådor är ett alternativ. Ett annat alternativ är att skaffa ett skrivbord med sekretär; en sorts lock som rullas ner.

Begagnade skrivbord - bra köp

Begagnade skrivbord är ibland oundvikliga. Du som letar efter ett antikt skrivbord i ek, ett äkta gustavianskt skrivbord eller ett skrivbord från 50-talet måste köpa bordet begagnat. Auktioner erbjuder ofta begagnade skrivbord av hög kvalitet. Nackdelen med utbudet av begagnade skrivbord är att det är svårt att komma över flera skrivbord av samma typ. I så fall måste man passa på att köpa av företag som byter ut befintliga kontorsmöbler.

Skrivbord och design

Moderna skrivbord kännetecknas av enkel design och är ofta enfärgade. Kunder köper gärna ett svart eller vitt skrivbord, alternativt ett skrivbord i stål glas eller ek.

Olika typer av skrivbord