Upptäck nyttiga tips och råd om möbler

Billiga soffor - fakta och tips

Det finns några sätt att komma över billiga soffor för dig som inte är alltför kräsen – loppmarknaden, konkursbon och – IKEA.

Loppmarknader och konkursbon har mycket att erbjuda på soffronten, åtminstone om priset måste avgöra. Det är emellertid inte alls omöjligt att hitta fabriksnya soffor till överkomliga priser. Den som vill känna sig fräsch gör klokt i att köpa en ny soffa – IKEA har ett flertal tresitsiga soffor för under 4000 kr – däribland populära Ektorp, Lillberg, Fothult och Klippan. Den som vill fynda tvåsitsiga soffor på IKEA kan välja och vraka bland modeller för under 2000 kr. Förutom IKEA är även Jysk ett fullgott alternativ, även om kvaliteten i den senare butikskedjan är betydligt sämre. På Jysk går det att hitta hörnsoffor för ca 3000 kr, förutsatt att man kan köper soffan vid rätt tillfälle.

Billig soffa – nackdelar

En billig soffa är naturligtvis alltid billig av olika orsaker. Vanliga orsaker är:

  • Att soffan är av utgående modell. Det betyder i sig inget negativt, förutom att det kan vara svårt att komma över tillbehör (överdragsklädsel, ben mm.).
  • Soffan har ingen avdragbar klädsel.
  • Soffan är ett udda utställningsexemplar.
  • Soffans färg är av utgående modell.

Tänk på att vita soffor i regel är billigare än soffor i olika färger. För den som inte har barn i hemmet – och undviker att dricka rödvin och kaffe i soffan – är det en fördel att köpa vit soffa billigt. Ett annat sätt är att köpa soffa billigt på nätet. Billiga soffor online kräver dock att du på förhand mäter upp ditt rum – och dubbelkollar med återförsäljaren att soffan verkligen passar.

Olika typer av soffor