Upptäck nyttiga tips och råd om möbler

Soffor online - fakta och tips

Att köpa soffor online kan löna sig – förutsatt att återförsäljaren erbjuder gratis transport. Kolla lokala möbelaffärer i din kommun innan du hyr släp och kör iväg till IKEA.

Många konsumenter väljer att trissa ner priserna på sina soffor genom att köpa sin soffa online. Att köpa soffa online är mindre riskabelt än att köpa säng – man tillbringar i regel inte lika mycket tid i soffan som i sängen, vilket gör att onlineköpet blir mindre riskabelt. Billiga soffor kan köpas online på auktioner, men det vanligaste är nog att köpa via en etablerad butikskedja. Flera lokala butikskedjor lägger ut sina soffor till försäljning på nätet och erbjuder sedan gratis transport inom den egna kommunen. Storföretag som IKEA kan sällan konkurrera med denna typ av lokala butikskedjor – man kan nämligen inte erbjuda gratis transport inom hela landet.

Billiga soffor online

Trots att IKEA är överlägset billigast på soffor är det många som saknar möjlighet att besöka ett IKEA-varuhus. Många lokala återförsäljare ser till att totalpriset för soffan ändå blir lägre än på IKEA – den som ska till IKEA måste vanligtvis köra en lång sträcka och hyra släp. Och sist men inte minst – många lokala butikskedjor erbjuder högre kvalitet än massproducerade IKEA-möbler.

Olika typer av soffor