Upptäck nyttiga tips och råd om möbler

Engelskt skrivbord - fakta och tips

Engelska skrivbord väcker tankar, känslor och beundran. Eftersom skrivborden ofta förekom i överklasshem sänder borden också politiska signaler.

Ett skrivbord i engelsk stil är vanligtvis tillverkat i klassisk mahogny – detta gäller såväl skiva som underrede. Ett engelskt skrivbord har sällan ben – istället består underredet av lådor både under själva bordsskivorna och i hurtsarna. Ett engelskt skrivbord är ofta utrustat med exklusiva detaljer, snidade handtag och hantverk – olika komplicerade beroende på prisnivå.

Engelska skrivbord på det fina kontoret

Ett engelskt skrivbord är exklusivt och passar därför inte på alla kontor. Eftersom ett engelskt skrivbord signalerar klass och intellekt passar det bra på juridiska byråer med anor, hos notarier och erfarna fastighetsmäklare med fokus på försäljning av äldre, välvårdade fastigheter.

Engelska skrivbord väcker känslor

Eftersom engelska skrivbord ofta förekommer i brittiska överklasshem väcker borden känslor, tankar och associationer – inte minst av politisk karaktär. Därför är behovet av rätt inredningsmiljö extra viktig. Annars kan valet av skrivbord i det närmaste uppfattas som provokativt, särskilt i vardagssammanhang och bland kommunala tjänstemän, för att inte tala om kontor på fackföreningar – särskilt Kommunal.

Olika typer av skrivbord