Upptäck nyttiga tips och råd om möbler

Skrivbord ek - fakta och tips

Ek är ett tidlöst och universellt träslag som är snyggt på skrivbord oavsett om det rör sig om skrivbord i massiv ek eller ekfaner.

Fördelen med att köpa skrivbord i ek är att ek alltid är inne – träslaget har behållit sin popularitet i möbelsammanhang så lång tid de flesta av oss kan minnas. Ek uppfattas som universellt, alltid gångbart och en smula tråkigt. Men tråkigheten kan lätt uppvägas genom en rolig eller utsvängd design.

Skrivbord i ek – bra på kontor och i arbetsrum

Ett skrivbord i massiv ek är en dyrgrip som få har råd med – särskilt om skrivbordet är ett designbord. Desto billigare är skrivbord i ekfaner – sådana kan köpas på Mio eller Jysk för 500 kr – eller ännu billigare på IKEA. Nackdelen med faner är att skrivbordet blir extra känsligt för rispor. Av denna anledning rekommenderar vi inte skrivbord och soffbord i ekfaner för småbarnsfamiljer eller familjer med katt eller hund. För skrivbord på kontor och i arbetsrum är ekfaner dock ett alldeles utmärkt material – skrivbord på kontor och i arbetsrum utsätts varken för husdjurens klor eller för barnens ivriga lekar.

Massiva ekbord slipbara

Du som har skrivbordet lättåtkomligt för hund, katt eller småbarn bör allra helst satsa på ett skrivbord i massiv ek för några tusenlappar. Blankslipa i så fall bort eventuella rispor ett par gånger per år.

Olika typer av skrivbord