Upptäck nyttiga tips och råd om möbler

Matbord ek - fakta och tips

Ek är traditionellt och gångbart – alltid i tiden. Du som väljer ett matbord i ek kan räkna med att det varken är modernt eller omodernt. Ek är med andra ord precis lagom.

Ek är ett tidlöst träslag som varken är modernt eller omodernt – det duger alltid. Tyvärr kännetecknas träslaget av alldaglig tråkighet – något som kan kompenseras av offensiv och iögonfallande design.

Matbord i massiv ek eller faner?

Du som köper ett matbord i ek bör allra helst satsa på massivt trä. Matbordet är det bord i hemmet som – mer än något annat – utsätts för påfrestningar i form av rispor och brännmärken från heta kastruller och ugnsformar. Ett bord i faner är bra så länge inget händer med bordsskivan – men det går inte att slipa. Denna möjlighet finns om man istället väljer att köpa ett bord i massiv ek. Skillnaden är samma som mellan laminatgolv och parkett.

Matbord i ek för tusenlappen

Den som inte har något emot begagnade matbord kan lätt hitta ett matbord i massiv ek för någon tusenlapp hos Myrorna eller Erikshjälpen. För motsvarande summa kan du i bästa fall hitta ett matbord i faner på IKEA eller någon annan billig möbelkedja. Valet är ditt – räkna dock med att betala tre till fyra tusenlappar för ett bra matbord i massiv ek.

Olika typer av matbord