Upptäck nyttiga tips och råd om möbler

Hästens sängar - fakta och tips

Hästens sängar är lätta att känna igen tack vare det rutiga mönstret, den stilrena – men enkla – designen och de höga priserna.

Sedan början av 2000-talet har Hästens sängar varit statussymbol nummer ett bland medvetna sängkonsumenter. Märket är fortfarande stabilt – mycket tack vare miljonbelopp som satsas i reklamkampanjer. Vem förknippar inte märket med sloganen ”världens skönaste säng”?

Hästens sängar – vanlig sängkomfort till lyxpris

En Hästens säng är enkel till formen och består av ben, resårmadrass och bäddmadrass. Inget märkvärdigt jämfört med andra, betydligt billigare märken. Sängen är skön, utan att överdriva med superlativen. Däremot kostar Hästens sängar mer än de smakar – prislista finns på märkets hemsida. Modellen Naturally är t.ex. märkets budgetvariant, medan den ställbara lyxsängen Adjustable erbjuder desto fler funktioner; den som är beredd att köpa en säng till nybilspris får här en inbyggd massagefunktion samt steglöst ställbar huvud- och fotdel med lågvoltsfunktion för att minimera nivån av elektrisk spänning i sängen. Nödvändiga funktioner? Avgör själv.

Hästen sängar – status i sovrummet

Hästens sängar har inte visat några övertygande resultat i tester genomförda av t.ex. Råd & Rön – märket är i första hand en statussymbol som kan imponera på alla personer som besöker ditt sovrum – kanske i första hand på tillfälliga nattgäster. Bra dubbelsäng för raggningspigga singlar, med andra ord. Men knappast nödvändig för etablerade par och barnfamiljer.

Olika typer av sängar