Upptäck nyttiga tips och råd om möbler

Sängar online - fakta och tips

Att köpa sängar på nätet kan rekommenderas – förutsatt att du testat dem först. Tänk dock på att olika återförsäljare erbjuder olika garantier på sängar av samma märke och modell.

Att köpa sängar online är ingen nackdel – förutsatt att du hunnit provligga sängen på förhand. En bra säng ska hålla länge och dessutom vara skön att sova i. Som kund är det därför viktigt att du provligger sängen – gör det i butik och ligg gärna i sängen en längre stund (trots att det kan vara pinsamt). Beställ sedan sängen via nätet om sovkomforten uppfyller dina behov.

Hållbarhet kan inte testas på en kvart

Vad gäller sängens hållbarhet är det svårare att testa den i samband med ett besök i butiken. Här ser alla sängar fräscha och tåliga ut – inte ens prislappen är något bra riktmärke för sängens hållbarhet, vilket flera tester har kunnat påvisa. Som kund kan du därför bara förlita dig på tester utförda av etablerade tidningar och Sveriges Provnings och forskningsinstitut – och hoppas på att dessa inte skriver för sängtillverkarnas räkning.

Varierande garantier

Sist men inte minst – olika återförsäljare erbjuder olika garantier för samma säng. Kolla därför noga upp vilka villkor som gäller vid köpet. Tillverkare som t.ex. Kungsängen stoltserar till och med 90 dagars ”prova på garanti”. Sover du dåligt? Då kan du lämna tillbaka sängen inom 90 dagar. Du som köper säng på nätet – ta reda på hur din återförsäljare tillgodoser denna typ av erbjudanden. Vem betalar t.ex. frakten om du måste skicka tillbaka sängen?

Olika typer av sängar