Upptäck nyttiga tips och råd om möbler

Kungsängen sängar - fakta och tips

Kungsängen sängar är en prisvärd och hållbar sängtillverkare som under senare år fått fotfäste i svenska sovrum. Sägarna Ocsar och Tre Kronor ramar in Kungsängens sortiment.

Kungsängen sängar hör till de mest efterfrågade sängtillverkarna i landet; priserna ligger en bra bit under lyxtillverkare – typ Hästens och Dux – och sovkomforten i en Kungsängen säng är inte påtagligt sämre.

Kungsängen sängar – populära modeller

Kungsängens sängar säljer bra; särskilt två modeller utmärker märkets försäljningsstatistik – nämligen sängarna Oscar och Tre Kronor. Priserna för en Oscar börjar på moderata 5000 kr för en säng med en bredd på 90 cm. Sängen har dubbla resårer och bäddmadrass och ben ingår i priset. Som kund har du möjlighet att köpa till extrautrustning – t.ex. en bäddmadrass i bomull eller ramar i olika träslag. Likaså går det att måttbeställa alla sängar från Kungsängen – däribland Oscar. Räkna dock med en saftig merkostnad för en måttbeställd säng.

Tre kronor är lyxsängen från Kungsängen, men trots detta är priset överkomligt – drygt 16 000 kr. För en motsvarande Hästens får man betala det tredubbla, vilket inte är motiverat. Kungsängens sängar har nämligen visat bättre resultat i test än t.ex. Hästens sängar, trots ett lägre pris. Modellen Tre Kronor är dessutom utrustad med reglerbar hårdhet i fjädrarna och elektriskt ställbar sovhöjd.

Prisvärd lyxsäng

Generellt uppfattas Kungsängen som ett prisvärt lyxmärke, fullt jämförbart med Hästens. Såväl sovkomfort som kvalitetskänsla talar till Kungsängens fördel. Den enda fördelen med dyrare lyxmärken förefaller vara mer generösa garantier – 25 år för en Hästens är svårslagbart.

Olika typer av sängar