Upptäck nyttiga tips och råd om möbler

Soffbord design - fakta och tips

Vi rekommenderar att köpa design till medelpris – utan att överdriva. Det finns faktiskt många kända tillverkare som säljer designade soffbord för under 10 000 kr.

Soffbord utformade av särskilda möbeldesigners finns i alla typer av material – trä, plast och glas. Soffbordet är soffgruppens krona – en anonym soffgrupp kan därför med fördel utrustas med ett stilrent soffbord i en iögonfallande design. På samma sätt kan ett fult soffbord förstöra hela rumskänslan, trots att soffgrupp och sittmöbler i övrigt är snygga. Tänk på att designade soffbord ofta kan ha varierande höjd – var därför noga med att mäta upp soffbordet på förhand.

Soffbord - design till vilket pris?

Designmöbler – däribland soffbord – kan kosta mer än de smakar. Vi rekommenderar därför att du undviker de absolut dyraste designprodukterna och istället satsar på design i mellanklassen. Följande tillverkare kan t.ex. nämnas:

  • Karl Andersson – erbjuder ett antal designade soffbord i prisklassen 5000-7000 kr.
  • Hay – mycket iögonfallande – men föga praktisk – design till priser runt 3000 kr.
  • Rice – dansk design till lågpris. Du får betala runt 1000 kr för ett soffbord från Rice – notera dock att materialet oftast är plast.
  • SB Nord – erbjuder ett antal bord i träfaner för 5000 – 10 000 kr. Kom ihåg att du betalar för design – inte för robusthet i materialet.
  • Vuokko – finländsk design till medelpris. Räkna med 5000 kr för ett soffbord från denna tillverkare.
  • ItoMaki erbjuder fina, runda soffbord med ben bestående av många olika pinnar som ett synligt ”konstverk” under glasskivan. Prisklass: 5000 – 10 000kr.

Designade soffbord kan naturligtvis köpas betydligt dyrare – men tänk på att andrahandsvärdet inte är lika högt på massproducerade designbord. Du som vill investera i möbler – prioritera äldre, välbevarad design.

Olika typer av soffbord