Upptäck nyttiga tips och råd om möbler

Soffbord ek - fakta och tips

Ek är ett träslag av medelklass – inte lika enkelt som lönn, men betydligt mindre exklusivt än valnöt och mahogny. Tack vare träslagets medelklasställning platsar soffbord i ek i alla vardagsrum.

Ek skapar en varm känsla och träslaget är hållbart jämfört med lönn och björk. Vi rekommenderar att alltid köpa ett soffbord i massiv ek – oavsett om bordet är runt, ovalt eller fyrkantigt. En rispa i ett bord i ekfaner är varaktig, medan samma rispa i ett massivt ekbord lätt kan slipas bort. Soffbord i ek passar bra i alla typer av vardagsrum; såväl bohemiska funkisrum som i stilrena, minimalistiska vardagsrum. Huruvida soffbordet passar in i rummet eller ej beror lika mycket på form som på materialval.

Soffbord i ek för runt 1000 kr

Den som prioriterar kvalitet framför design kan lätt komma över ett soffbord i massiv ek för ca 1000 kr. Undvik dock IKEA – de flesta soffbord i IKEA:s sortiment är tillverkade i billigt träfaner. I butiker som Mio, Ekeby möbler och andra – förvisso mindre etablerade – butikskedjor kan de enskilda möblerna vara något dyrare – men då går också kvalitet före kvantitet och massproduktion.

Universella soffbord

Du som inte är säker på vilket soffbord du ska köpa bör satsa på ek – soffbord i ek är universella och neutrala soffbord som passar alla rum. Men trots att materialet är universellt bör du anpassa soffbordets form till övrig inredning. Soffbordet intar nämligen en central plats i alla vardagsrum.

Olika typer av soffbord