Upptäck nyttiga tips och råd om möbler

Soffbord glas - fakta och tips

Soffbord i glas är ungefär lika praktiska som soffbord i träfaner. Den främsta fördelen med ett soffbord i glas är att den reflekterar ljus och därmed bidrar till att skapa stämningsbelysning.

Soffbord i glas har många fördelar. Främst är de praktiska att rengöra – de torkas enkelt av med en blöt trasa – de är fördelaktiga i mörka rum, eftersom glasskivor reflekterar ljuset och på så sätt hjälper till att skapa stämningsfull belysning.

Soffbord i glas – nackdelar

Soffbord i glas kan på ett sätt jämföras med soffbord i träfaner; borden är praktiska och funktionella så länge de inte rispas. Rispor i fanerbord och glasbord blir nämligen varaktiga – till skillnad från massiva träbord som kan slipas och lackas om. En ytterligare nackdel är att glasbord är farliga om du har små barn – se därför till att glasskivan tål att små barn sitter, hoppar och kryper upp på bordet. Att sitta på ett glasbord som spricker kan ge bestående men för livet.

Soffbord i glas – olika priser

Som alltid när det gäller soffbord är materialet ganska oviktigt för bordets pris, såvida det inte rör sig om granit, marmor eller soffbord i valnöt. Designen påverkar priset desto mer än materialet – och det finns både billiga och dyra glasbord på marknaden. Soffbord, tillverkade av glas, varierar således lika mycket i pris som bord i trä och träfaner. Från någon hundralapp till hundra tusen kronor.

Olika typer av soffbord